ua en ru

Екс-нардеп Марков подав в суд на українське бюро Інтерполу

Екс-нардеп Марков подав в суд на українське бюро Інтерполу Фото: Ігор Марков

Ігор Марков звернувся в суд на дії українського бюро Інтерполу

Колишній народний депутат України Ігор Марков подав в суд на українське бюро Інтерполу. Про це Марков заявив в ефірі телеканалу "Росія 24", передає ТАСС.

"Україна повинна надати якісь документи, на підставі яких мене заарештували. Але, я так розумію, що документів у них просто немає. Я зараз звернувся в суд на дії українського Інтерполу. Це серйозна міжнародна організація, яка створена для боротьби зі злочинністю, а не для зведення політичних рахунків України. Я думаю, ця історія матиме продовження", - заявив Марков.

Нагадаємо, вчора, 5 вересня, Ігоря Маркова випустили з в'язниці в Італії.

В грудні 2014 р. МВС оголосило Маркова в розшук. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Маркову інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі 2007 року, коли біля Одеської облдержадміністрації проводилися акції проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ.

У серпні 2015 р. Марков брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" - "Комітету порятунку України", який зібрав колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров.