ua en ru

Екс-міністру юстиції Грузії Адеїшвілі пред'явлено звинувачення в спробі банкрутства банку Іванішвілі

Колишньому міністрові юстиції Грузії Зурабу Адєїшвілі сьогодні заочно пред'явлено звинувачення в спробі банкрутства банку "Карту", що належав нинішньому грузинському прем'єр-міністрові мільярдерові Борису (Бідзіні) Іванішвілі. Аналогічне звинувачення пред'явлене також колишньому главі Служби доходів Джабе Ебаноїдзе і ще двом співробітникам цього відомства. Ебаноїдзе, крім того, пред'явлено звинувачення в перевищенні службових повноважень.

За твердженням Головної прокуратури Грузії, група під керівництвом Адєїшвілі розробила і намагалася здійснити схему банкрутства банку. Всі обвинувачені, за винятком екс-міністра, який до теперішнього часу виїхав з країни, повністю визнали свою провину і дали слідству "вичерпні свідчення". Запобіжний захід для співробітників Служби доходів ще не визначений. На думку їх адвокатів, міський суд Тбілісі, куди буде передано справу, обмежиться грошовою заставою до розгляду справи по суті.

Раніше міський суд Тбілісі заочно засудив Адєїшвілі, який покинув Грузію відразу ж після парламентських виборів 1 жовтня 2012 р., до попереднього ув'язнення. Йому пред'явлені звинувачення по чотирьох статтях Кримінального кодексу Грузії, включаючи нелюдське поводження з ув'язненими і перевищення службових повноважень.

Читайте також: У Грузії 190 політв'язнів 13 січня вийшли на свободу