ua en ru

Екс-мер Одеси Костусєв вперше прокоментував свою відставку

Екс-мер Одеси Олексій Костусєв вперше прокоментував свою відставку. Костусєв пояснив, що пішов з посади мера під погрозами і тиском.

Екс-мер Одеси Олексій Костусєв вперше прокоментував свою відставку. Коментар він виклав у своєму Facebook.
Костусєв пояснив, що пішов з посади мера під погрозами і тиском.

"Я подав у відставку, коли мене погрозами і тиском намагалися примусити здійснювати підлості. В тому числі, знищувати бізнес Ігоря Маркова. Я не міг забрати шматок хліба у сім'ї людини, з якою дружив. І пішов з посади мера. А слова в той час були марними, в житті завжди потрібні вчинки. І я свій у тій ситуації зробив", - зазначив Костусєв.

На запитання, чому ж він так довго мовчав, Костусєв відповів, що зараз докорінно змінилася ситуація.

"А сьогодні зовсім інша ситуація. У країні вже немає і, я дуже сподіваюся, більше не буде "царя", який підім'яв під себе все і всіх. І апелювати до якого, я вам скажу прямо, було марно. Йдуть неоднозначні, драматичні, складні процеси. І з'явилися різні центри впливу. У цих умовах звільнення Ігоря (Маркова) стає можливим. Я, як і багато одеситів, вимагаю звільнити Ігоря Маркова, і повернути йому мандат народного депутата", - заявив екс-мера Одеси.

За його словами, після того, як Верховна Рада повернула мандати народних депутатів Павлу Балозі, Сергію Власенку, Олександру Домбровському, парламент зобов'язаний повернути мандат народного депутата лідеру партії "Родіна" Ігорю Маркову, проти якого було порушено кримінальну справу за фактом хуліганства.

"Це не кримінальна справа, а політична розправа. Я б сказав, акт залякування народних депутатів, які мають власну думку. Один з них, з народних депутатів, мені так і сказав: "Посадивши Маркова, Янукович залякав нас всіх", - наголосив Костусєв.

Нагадаємо , 4 листопада 2013 р. депутати Одеської міськради на позачерговій сесії прийняли відставку Костусєва. Саму заяву про складення повноважень Костусєв написав 31 жовтня. Відтоді політик зник з поля зору ЗМІ. Вперше на публіці він з'явився наприкінці минулого року.