ua en ru

Екс-мер Лондона Джонсон був не впевнений у необхідності Brexit

Екс-мер Лондона Джонсон був не впевнений у необхідності Brexit Фото: Борис Джонсон вагався щодо Brexit

Опубліковано його коментар перед референдумом, де він був проти виходу з ЄС

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, який був одним із затятих прихильників виходу країни з Євросоюзу, за кілька місяців до референдуму з цього питання, який відбувся в червні 2016 року, дотримувався іншої позиції. Про це передає DW.

Зазначено, що у Великобританії 16 жовтня опублікували лютневий коментар Джонсона, в якому він розцінює членство Великобританії у ЄС як благо для Європи і для світу.

Brexit може привести до економічного шоку, розпаду Великобританії і російської агресії, йдеться в статті Джонсона, яка так і не була опублікована до сьогодні. Називаючи Британію глобальною силою добра, колишній мер Лондона підкреслював, що Лондон має бути тісно пов'язаний із Брюсселем.

На думку видання, цей коментар є свого роду спробою політика усвідомити, яку сторону прийняти йому самому. А вже через два дні після бесіди з тодішнім британським прем'єр-міністром Девідом Кемероном Джонсон вирішив підтримати прихильників Brexit.

Приблизно в цей же час Джонсон написав і іншу статтю, в якій так само пристрасно описував необхідність виходу Британії з ЄС. Політик зіграв велику роль у забезпеченні перемоги прихильників Brexit на референдумі.

Нагадаємо, раніше голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що Великобританія може вирішити не виходити зі складу Євросоюзу, оскільки Брюссель не піде на поступки і запропонує Лондону "жорсткий Brexit".