ua en ru

Екс-командиру загону морської охорони оголосили підозру через здачу військової частини в Криму

Екс-командиру загону морської охорони оголосили підозру через здачу військової частини в Криму Архівне фото: захоплення військової частини, Керч (GettyImages)
Автор: РБК-Украина

Колишньому першому заступнику командира Керченського загону морської охорони Держприкордонслужби України повідомили про підозру. Йому інкримінують вчинення державної зради.

Слідство встановило, що у лютому 2014 року, під час захоплення адміністративних будівель та військових частин у Криму, командир Керченського загону морської охорони здійснив маневри з виходу корабельно-катерної групи з окупованої території півострова.

У зв'язку з цим, виконання обов’язків командира загону було покладено на його першого заступника, який був зобов'язаний контролювати забезпечення охорони військової частини № 1472 у м. Керч АР Крим, щоб її не захопили російські військові.

Підозрюваний надав незаконний наказ розблокувати ворота та запустити на територію військової частини автобуси з представниками Збройних сил РФ, чим надав допомогу представникам іноземної держави у безперешкодному доступі до військової одиниці ЗСУ.