ua en ru

Екс-главу Музфонда підозрюють у шахрайстві на 7 млн гривень

Екс-главу Музфонда підозрюють у шахрайстві на 7 млн гривень Фото: прокуратура (УНІАН)

Прокуратура повідомила екс-главі Музичного фонду про підозру

Київська місцева прокуратура №7 викрила екс-главу Музичного фонду спілки композиторів України в шахрайстві, пов'язаному з відчуженням нерухомості і заволодінням обманним шляхом обману коштами банку на суму понад 7,3 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Слідство установлило, що екс-чиновник і його дружина, яка виступила майновим поручителем чоловіка, з метою отримання кредитних коштів, для переконання працівників банку у відсутності своєї стійкої неплатоспроможності і ризиків щодо повернення кредиту, надали представникам банку неправдиву інформацію про свої доходи та свій фінансовий стан.

Також, очолюючи Музфонд, зловмисник відчужив приміщення Союзу на вул. Софіївській на користь власної дружини. Остання, з метою отримання людиною кредитних коштів передала зазначені приміщення в іпотеку банку.

У подальшому, незважаючи на те, що приміщення знаходяться в іпотеці, екс-чиновник, діючи від імені дружини, уклав договір купівлі-продажу зазначеної нерухомості, згідно з яким право власності на неї перейшло до іншого юридичній особі.

Зазначені незаконні дії подружжя завдали банківській установі понад 7,3 млн гривень збитків.

Зараз колишньому чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, санкція якої передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила на розгляд суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Служби безпеки України, які вимагали хабар.