ua en ru

Екс-голова Вищого госпсуду виїхав за кордон на лікування, - ГПУ

Екс-голова Вищого госпсуду виїхав за кордон на лікування, - ГПУ Фото: екс-голова Вищого господарського суду виїхав за кордон на лікування

Зазначається, що напередодні Татьков отримав підозру про зловживання в суді

Колишній керівник Вищого господарського суду України Віктор Татьков після отримання підозри про зловживання виїхав за кордон на лікування. Про це заявив глава департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє "112 Україна".

"У виробництві департаменту спецрозслідувань знаходиться справа щодо зловживань колишнього керівництва Вищого господарського суду. Після винесення повідомлення стало відомо, що голова суду не знаходиться за місцем проживання, відповідно йому було направлено повідомлення про підозру. Після цього до слідчого з'явився адвокат, який надав документи, що він перебуває за кордоном у зв'язку з лікуванням. Документи долучили до справи ", - розповів він.

Наголошується, що питання обрання запобіжного заходу відкладається до явки підозрюваного або до отримання даних, що він навмисно ховається від слідства. Адвокат судді запевнив, що Татьков повернеться в Україну відразу після лікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва відпустив під заставу в 1,5 млн гривень екс-заступник голови Вищого госпсуду України Артура Ємельянова.