ua en ru

Екс-голова НБУ очолив наглядову раду "ПриватБанку"

Екс-голова НБУ очолив наглядову раду "ПриватБанку" Фото: Володимир Стельмах, колишній голова НБУ

Змінюючи склад керівних органів та додаючи в наглядову раду незалежних членів, банк приводить свою структуру управління у відповідність із змінами в законодавстві

Наглядова рада ПАТ КБ "Приватбанку" очолив Володимир Стельмах. Це рішення було прийнято на загальних зборах акціонерів фінустанови, повідомляє прес-служба банку.

За даними прес-служби, на зборах спочатку було прийнято рішення збільшити кількість членів наглядової ради з трьох до п'яти. Крім В. Стельмаха, екс-голови НБУ, у наглядову раду банку також був введений Віктор Лисицький, президент асоціації "Укрсудпром".

На даних зборах членами ради також були переобрані Олексій Мартинов, Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

У прес-службі уточнили, що змінюючи склад керівних органів та вводячи в наглядову раду незалежних членів, банк приводить свою структуру управління у відповідність із змінами в законодавстві. Мова йде в тому числі і про нової редакції закону "Про банки і банківську діяльність", яка зобов'язує банки до 10 липня 2015 р. "забезпечити обрання незалежних членів ради банку у кількості не менш як 1/4 його складу".

Вибір голови наглядової ради у прес-службі коментують так: «Володимир Стельмах - досвідчений банкір, і його рішення очолити Наглядову Раду Приватбанку буде сприяти як подальшому динамічному розвитку найбільшого банку країни, прозорості та відкритості в роботі банку, так і подальшої стабілізації ситуації на банківському ринку».

На тих же зборах акціонери "Приватбанку" прийняли рішення не проводити виплату дивідендів за результатами роботи банку в 2014 р., а направити частину отриманого прибутку на формування загальних резервів, поповнення резервного капіталу, а ще частину прибутку залишити нерозподіленим. У ході наради також було прийнято рішення збільшити статутний капітал на 26% або на суму 5 млрд 2 тис шрн грн, тим самим підтвердивши рішення позачергових зборів акціонерів, прийняте ще у квітні 2015 р.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) підтвердило короткостроковий рейтинг "Приватбанку" на рівні "С".