ua en ru

Екс-глава МВС Захарченко прийняв російське громадянство

Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко прийняв російське громадянство, при цьому він не збирається відмовлятися від українського. Про це він повідомив агентству "Медіа Крим" на брифінгу в Севастополі.

"У мене громадянство РФ, я отримав російський паспорт", - заявив він.

За словами Захарченка, перші особи Росії запропонували йому роботу. На даний момент він працює консультантом у державній компанії "Ростехнології". Разом з родиною колишній глава МВС України постійно проживає в Москві.

При цьому він заявив, що не збирається відмовлятися від громадянства України. "Ні, з українського громадянства я не вийшов і не збираюся виходити. Про це я повідомив відповідні служби РФ", - запевнив він.

Захарченко побічно дав зрозуміти, що українське громадянство йому необхідно "для справи". Зокрема, він підкреслив, що збирається проводити самостійне розслідування відбуваються під час Евромайдана подій. Він додав, що в Україні його родині загрожувала небезпека.

Зазначимо, Захарченко прибув в Севастополь, щоб взяти участь у панахиді по загиблим співробітникам спецпідрозділу "Беркут", який відзначився під час подій на Майдані.

Екс-глава МВС Захарченко прийняв російське громадянство

Екс-глава МВС Захарченко прийняв російське громадянство

(Джерело фото: krymedia.ru)

Нагадаємо, 21 лютого 2014 р. Верховна Рада України відправила у відставку Віталія Захарченка і призначила Арсена Авакова в. о. глави МВС України. За даними ЗМІ, в той же день екс-міністр залишив територію країни.

28 лютого 2014 р. Генеральна прокуратура України вимагає від МВС та СБУ протягом 10 днів затримати Захарченко як людини, підозрюваного в масових вбивствах активістів у центрі Києва з 18 по 22 лютого. 4 березня він був оголошений в розшук.