ua en ru

Екс-глава Міноборони України Саламатін тримав на рахунках у швейцарському HSBC 11,4 млн дол

Екс-глава Міноборони України Саламатін тримав на рахунках у швейцарському HSBC 11,4 млн дол

Екс-глава Міністерства оборони України Дмитро Саламатін тримав на рахунках у швейцарському HSBC 11,4 млн доларів, передають "Ведомости" з посиланням на дані зі швейцарського відділення банку HSBC про його клієнтів приблизно з 200 країн.

Як зазначається, Дмитро Саламатін, який тримав на рахунках в HSBC в 2006-2007 рр. 11,4 млн дол., занесений до списків як російський клієнт, оскільки своєю адресою він вказав будинок в найдорожчому селищі Москви - Срібному Бору, по сусідству з колишніми керівниками ФСБ. За даними Росреестра, ділянка за адресою Центральний проїзд Срібного Бору, вул. 73, д. 8, належить його дружині Наталії Саламатиной.

Саламатін перебрався з Росії на Україну в 1999 р. і отримав громадянство України у 2004 р. З 2006 р. він був депутатом Верховної ради від Партії регіонів Віктора Януковича, в 2010 р. очолював українську держкомпанії з експорту та імпорту продукції та послуг військового призначення, а в 2011 р. - "Укроборонпром".

З лютого по грудень 2012 р. Саламатін був міністром оборони України, а потім - радником Януковича. Депутати Верховної ради звинувачували Саламатіна у зв'язках з російськими спецслужбами.

За словами людини, близької до Саламатіна, він з 90-х рр. займався бізнесом, інвестував у фінансові інструменти і гроші заробив задовго до початку кар'єри депутата і держслужбовця.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України отримала дозвіл на арешт 125 млн грн на рахунках осіб, пов'язаних з екс-главою Міністерства фінансів Юрієм Колобовим.

Також повідомлялося, що ГПУ розслідує діяльність українських міністрів оборони за останні роки.

У ГПУ заявили, що дії колишніх міністрів оборони України Павла Лебедєва, Дмитра Саламатіна та Анатолія Гриценка як міністрів оборони призвели Збройні сили України до неналежного стану бойової готовності.

Раніше повідомлялося, що український суд заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому в грудні 2014 р. ГПУ висунула звинувачення в розкраданні держмайна.

Зазначимо, що Генпрокуратура проводить досудове розслідування трьох кримінальних проваджень стосовно екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.