ua en ru

Екс-генпрокурор Пшонка просить не вплутувати його прізвище в політичну боротьбу

Екс-генеральний прокурор України Віктор Пшонка в черговий раз спростував інформацію про наявність у нього іноземних рахунків, а також попросив не вплутувати його прізвище в політичні війни. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Чим ближче перше засідання ВР, тим жорсткіша політична боротьба. Влада, воюючи зі своїми колишніми партнерами, я маю на увазі "Свободу", почала використовувати підконтрольних їй "спікерів". Не знаю хто придумав приплести до цієї війни мене, але ця затія безглузда", - написав Він.

За його словами, він особисто не має ніякого відношення до жодної банківської установи.

"Якийсь провладний криміналітет, розповів, що за закриття кримінальних справ я розрахувався зі "Свободою" активами якогось банку. Крім того, я нібито навіть встиг вивести всі свої кошти на рахунки за кордон. Що можу сказати таким зацікавленим у моїй долі особам, і їх замовникам: не тренуйтеся у Геббельса - чим грандіозніша брехня, тим охочіше в неї вірять. Для того, щоб розпоряджатися активами банку, їх як мінімум потрібно мати. Я ніколи не мав і не маю відношення ні до одного банку. Те ж саме стосується і рахунків за кордоном, яких у мене ніколи не було і немає", - написав він.

Пшонка також попросив не вплутувати його в інформаційні війни. "Якщо хтось хоче воювати зі "Свободою" або будь-якою іншою політичною силою, а ера таких воїн, цілком ймовірно тільки починається, не треба вплутувати в ці війни моє прізвище", - додав екс-генпрокурор.