ua en ru

Екс-директор Goldman Sachs Раджат Гупта арештований у зв'язку зі справою хедж-фонду Galleon

У США арештований екс-директор Goldman Sachs, колишній член наглядової ради ВАТ "Сбербанк Росії" Раджат Гупта, передає Reuters. Як повідомили представники ФБР, 62-річний Гупта сам здався в руки правоохоронних органів біля власного будинку в Коннектикуті, після чого був доставлений до Нью-Йорка і поміщений під варту. Пізніше Гупта з'явиться перед судом.

На початку березня 2011 р. комісія з цінних паперів і бірж США пред'явила Гупті звинувачення в причетності до схеми інсайдерськой торгівлі.

Нагадаємо, в 2010 р. ім'я Гупти спливло в скандальній історії в США навколо засновника хедж-фонду Galleon Раджа Раджаратнама, який був арештований в жовтні 2009 р. за звинуваченням в інсайдерськой торгівлі. Як повідомили в квітні 2010 р. американські ділові ЗМІ, свого часу Гупта розповів Раджаратнаму про підготовлювані інвестиції Berkshire Hathaway в цінні папери банку Goldman Sachs до того, як про операцію було оголошено публічно. Практично одночасно з'явилася інформація про те, що Гупта покидає раду директорів Goldman Sachs, в якому він знаходився з 2006 р.

Суд над самим Раджаратнамом продовжувався 2 місяці, після чого суддя ухвалив звинувачувальний вирок. 13 жовтня 2011 р. Раджаратнам був засуджений до 11 років тюремного ув'язнення, що стало найсерйознішим покаранням за причетність до схем інсайдерськой торгівлі.