ua en ru

Екс-адвокат Трампа може взяти на себе вину у справі про банківські махінації

Екс-адвокат Трампа може взяти на себе вину у справі про банківські махінації Фото: Майкл Коен (GettyImages)

Майкл Коен раніше повністю заперечував звинувачення щодо банківських махінацій

Колишній персональний юрист нинішнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Майкл Коен може взяти провину на себе у справі про ухилення від податків та незаконне отримання кредитів. Про це із посиланням на близькі до цієї справи джерела повідомляє NBC News.

Ззаначається, що наразі Коен обговорює можливе визнання своєї вини з федеральними прокурорами.

"Майкл Коен, 51-річний колишній юрист Дональда Трампа, ще не визнав своєї вини, але до кінця вівторка (21 серпня, - ред.) збирається погодити із федеральною американською прокуратурою угоду про її визнання, яка включатиме і його згоду на подальшу співпрацю зі слідством", - вказано у повідомленні.

Якщо Коен визнає свою провину у справі про ухилення від податків може призвети до вагомих юридичних ризиків для Трампа. Це підвищує вірогідність того, що адвокат дасть свої показання спеціальномку прокурору Роберту Мюллеру, який розслідує втручання Росії у вибори президента в США у 2016 році.

Ззаначимо, раніше Коен усі звинувачення у свій бік повністю заперечував.

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо, що у США проти колишнього адвоката президента США Дональда Трампа Майкла Коена почали розслідування у зв'язку з банківським шахрайством з кредитами на 20 мільйонів доларів.

Коен працював в Trump Organization більше десяти років, а після перемоги Трампа на виборах називав себе його особистим адвокатом. NYT називає його одним з найбільш лояльних помічників Трампа. Він перестав працювати на американського президента в травні 2018 року.