ua en ru

Економічний радник Обами побічно підтвердив досягнення угоди щодо збільшення стелі держборгу США

Радник президента США Барака Обами з економічних питань Джин Сперлінг в інтерв'ю телеканалу Fox News побічно підтвердив досягнення республіканцями і демократами угоди з питання збільшення межі держзапозичень країни, повідомляє РБК. Він заявив що "не побоюється другої хвилі економічного спаду в США". Радник відзначив, що невизначеність навколо підвищення ліміту держборгу залишалася одним з головних чинників, які несли ризики для уповільнення темпів зростання американського ВВП, а також сприяли подорожчанню бензину і спаду в автомобілебудівному секторі США в першій половині 2011 р.
Він також закликав членів конгресу схвалити підвищення межі запозичень, щоб додати впевненості фінансовим ринкам, які весь тиждень демонстрували стійке зниження на тлі відсутності новин із Вашингтона.
Раніше сьогодні провідні переговорники від республіканської та демократичної партій США підтвердили повідомлення про майбутнє "незабаром" оголошення про домовленості з питання підвищення ліміту держборгу країни.
Раніше сьогодні телеканал ABC з посиланням на джерела в конгресі повідомив, що представники демократичної і республіканської партій досягли "попередньої домовленості" з питання підвищення межі держзапозичень США, і про це буде офіційно оголошено в найближчі години.