ua en ru

Економічні показники Німеччини в лютому знизилися через холодну погоду, - Бундесбанк

Раптове похолодання викликало уповільнення німецької економіки в лютому, і промисловість поки далека від стійкого відновлення, повідомив у понеділок Бундесбанк, відзначивши, що випереджаючі індикатори указують на економічний підйом.

Економіка Німеччини скоротилася на 0,2% в четвертому кварталі минулого року в результаті ослаблення експорту і приватного споживання. Багато економістів чекають, що економіка стабілізується в першому кварталі 2012 року, уникнувши скорочення два квартали підряд, що кваліфікується як рецесія.

Оскільки Німеччина - найбільша економіка Європи, її доля життєво важлива для всієї єврозони. Економіка відновилася в січні після спаду в кінці 2011 року, говориться в березневій доповіді Бундесбанку. "Але в лютому слід чекати зниження економічних показників, враховуючи особливо холодну зимову погоду в першій половині місяця", - написав Центробанк, додавши, що кількість нових замовлень поки не говорить про фундаментальні поліпшення.

Проте поліпшення на ринку праці і перспектива підвищення зарплат підтримують готовність домогосподарств купувати і інвестувати, і від цього більше всього виграє будівельний сектор, зазначив Бундесбанк.

Стабільний ринок праці допоміг підвищити споживчі витрати, і результати досліджень споживчих і ділових настроїв оптимістичні. Огляд, випущений минулого тижня, показав, що настрої німецьких аналітиків та інвесторів покращали в березні до максимального значення з червня 2010 року.

Бундесбанк прогнозує, що економіка Німеччини виросте на 0,6% цього року.

Нагадаємо, Німеччина хоче скоротити обсяг держборгу до 2016 року.