ua en ru

Економічна ситуація в Україні безпосередньо пов'язана з європейською економікою, - Азаров

Ситуація в українській економіці на сьогоднішній день не є простою, проте спроба Європи стабілізувати ситуацію у світовій економіці дозволяє випробовувати деякий оптимізм і в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час ІІІ Всеукраїнського з'їзду працівників освіти, передає кореспондент РБК-України.

"Ситуація в економіці ... вона не проста насамперед складність в ситуації викликана тим найглибшою кризою в якому країна перебувала в 2008-2009 роках. Вона викликана ще й тим, що світова ситуація, управляється не так, як хотілося б, не так швидко як хотілося б. Ви знаєте, які рішення були прийняті недавно на європейському саміті, ... який стосувався ліквідації заборгованості конкретної країни Греції, а якщо дивитися по більш широким наслідків вирішення цієї проблеми, то це практично стабільність в Європі ", - сказав Азаров.
Він нагадав, що третина українського товарообігу пов'язана з Європою, а значить економічна ситуація там безпосередньо пов'язана з ситуацією в українській економіці "ми з нетерпінням чекали, і розуміємо, що рішення не прості (про списання боргів Греції)., Але разом з тим, ми думаємо, що ці рішення стабілізують ситуацію і тому певний оптимізм щодо ситуації є ", - сказав Азаров.
У теж час, він підкреслив, що на Україну є і "боргова зашморг" і цю проблему вирішувати необхідно.