ua en ru

Екологічну катастрофу в Криму попередить тільки деокупація, - Чубаров

Екологічну катастрофу в Криму попередить тільки деокупація, - Чубаров Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

Чубаров виключив відновлення подачі води на окупований півострів

Екологічну катастрофу навколо "Кримського титану" попередить тільки деокупація півострова. Про це у Facebook повідомив лідер Меджлісу, нардеп від БПП Рефат Чубаров.

За словами Чубарова, почалося обережне зондування можливості відновлення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу. Російська сторона в якості аргументів використовує можливі наслідки екологічної катастрофи, викликаної отруйними викидами заводу "Кримський титан". За твердженням окупантів, нестача води для заповнення відстійників, призвела до надмірної концентрації кислоти, що стало причиною отруєння околиць.

"Не вдаючись в обговорення російської позиції, зазначимо, що єдиним ефективним заходом для попередження отруєння навколо заводу "Кримський титан" є деокупація Криму і повне припинення українською владою діяльності цього заводу", - зазначив Чубаров.

Екологічну катастрофу в Криму попередить тільки деокупація, - Чубаров

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на півночі Криму утворилася критична ситуація з забрудненням повітря і земель.

Пізніше в Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини. Зокрема, передбачається, що через тривалу посуху почався випаровуватися вміст кислотонакопичувача.