ua en ru

ЄК призупинила виплати коштів європейських структурних фондів Естонії

Єврокомісія з 5 жовтня 2011 р. припинила виплати коштів європейських структурних фондів Естонії. Це сталося через недостатній контроль за їх використанням, повідомляє ERR, з посиланням на міністерство фінансів Естонії.
Міністр фінансів Естонії Юрген Ліги, виступаючи в парламенті, запевнив, що припинення виплат не поширюється на розпочаті проекти, їх реалізація продовжиться за рахунок коштів, які раніше надійшли зі структурних фондів, і запланованих у державному бюджеті коштів для співфінансування. Він також підкреслив, що міністерство постарається якомога швидше розробити необхідні механізми контролю.
Естонія розраховувала в 2007-2013 рр. отримати із структурних фондів 3,4 млрд євро, на кінець вересня були схвалені проекти в розмірі 2,8 млрд євро. У середньому в Естонії на місяць із структурних фондів витрачається 37 млн ​​євро.
Згідно з проектом бюджету Естонії на 2012 р., його дохідна частина прогнозується у розмірі 6 млрд євро. Щорічно країна отримує від структурних фондів Євросоюзу в середньому близько 450 млн євро. Кошти спрямовуються на проекти в сільському господарстві, у сфері будівництва доріг та інші інфраструктурні проекти.