ua en ru

ЄК запропонувала Раді ЄС скасувати візи українцям

ЄК запропонувала Раді ЄС скасувати візи українцям Фото: Єврокомісія запропонувала Єврораді скасувати візи українцям

Після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження

Єврокомісія сьогодні, 20 квітня, оголосила про подання законодавчого пропозиції Раді ЄС візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії.


Згідно з процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Ця процедура займає не менше місяця.

"Як тільки пропозиція буде прийнята Європейським парламентом та радою, у громадян України з біометричними паспортами більше не потребуватимуть віз при поїздках для короткострокового перебування до 90 днів в Шенгенській зоні", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні ми доводимо до кінця наші зобов'язання щодо пропозиції про надання можливості короткострокових безвізових поїздок до ЄС для громадян України з біометричними паспортами - сприяючи таким чином людських контактів і зміцнення ділових, соціальних і культурних зв'язків між ЄС і Україною. Це - результат успіху українського уряду у виконанні важливих і складних реформ, що стосуються юстиції і внутрішніх справ, а також інших секторів, які мають вплив на такі сфери, як, зокрема, верховенство права та реформа юстиції. Я дуже задоволений досягнутим прогресом; він є важливим досягненням для громадян України, і я сподіваюся, що Європейський Парламент та Рада ЄС вже незабаром схвалять нашау пропозицію", - зазначив Європейський Комісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Також зазначається, що безвізовий режим буде поширюватися на всі держави-члени ЄС за винятком Ірландії і Великобританії, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Звільнення від отримання візи не передбачає право на роботу в ЄС.

У той же час, інші умови в'їзду в Шенгенську зону будуть застосовуватися й надалі, включаючи потребу в здатності довести належний матеріальний стан і мету подорожі.

Нагадаємо, раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що Європейська Рада і Європарламент можуть прийняти позитивне рішення щодо безвізового режиму в Україні вже в найближчі тижні.