ua en ru

ЄК зажадала від Польщі не будувати канал біля російського кордону

ЄК зажадала від Польщі не будувати канал біля російського кордону Ілюстративне фото (facebook.com.klops)

Відзначається, що вирубка дерев завдасть серйозної шкоди унікальній екології регіону

Єврокомісія заявила, що влада Польщі повинна припинити будівництво каналу через Балтійську косу, який з'єднає Вислинський і Гданський затоки, біля кордону з Російською Федерацією. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

В Брюсселі зазначили, що до прийняття остаточного рішення будь-які будівельні роботи на Балтійській косі повинні бути припинені.

Будівництво каналу довжиною 1,3 км на Балтійській косі в Варшаві пояснюють необхідністю забезпечити вільний прохід польських судів в Балтійське море, минаючи російські територіальні води і протоку біля міста Балтійськ Калінінградської області.

Сам проект вартістю 205 млн євро стартував восени 2018 року при підтримці польського уряду.

Проте з претензіями на адресу Польщі відразу виступила Єврокомісія,: засумніваючись в доцільності проекту.

Причиною стали заяви екологів, які заявляли про те, що вирубка дерев завдасть серйозної шкоди унікальній екології регіону.

Нагадаємо, голова правлячої польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявляв, що Польща планує почати будівництво судноплавного каналу в Віслінської косі попри незгоду Росії.

Він зазначив, що "зараз різні сили нагадують про екологію". У відповідь він нагадав про будівництво російських газопроводів в Європу.