ua en ru

Єгипетський суд призупинив своє розпорядження про зняття імен Хосні Мубарака і його дружини з назв держустанов

Єгипетський суд у суботу, 18 червня, припинив своє розпорядження про зняття імен колишнього Президента країни Хосні Мубарака і його дружини Сюзанни з назв державних установ. Про це повідомляє Reuters.

Суд в Каїрі в квітні наклав заборону на використання в назвах вулиць, шкіл, військових об'єктів, клінік та ін. установ імені Мубарака і його дружини після того, як країна пережила революцію проти режиму колишнього Президента, а сам він був відсторонений від влади і заарештований.

Адвокати Мубарака подали позов, що вимагає скасувати рішення.

Вчора суддя Мохаммед аль-Сайед заявив, що суд тимчасово призупинив свій вирок до розгляду справи в середу.

Нагадаємо, 25 січня 2011 р. масові акції протесту спалахнули в Єгипті. Демонстранти вимагали відставки Президента країни Мубарака, що перебував при владі з 1981 р. 11 лютого після декількох тижнів вуличних безладів він був змушений покинути свій пост. Акції протесту координувалися з допомогою мобільних телефонів, в соціальних мережах. В ході безладів влада Єгипту неодноразово відключала Інтернет, блокувала доставку sms-повідомлень.

Мубарак повинен постати перед судом 3 серпня за звинуваченням у вбивстві протестувальників під час демонстрацій. Він також звинувачується в зловживанні владою, витраті державних коштів.

Мубарак був поміщений в лікарню у квітні після того, як у нього виникли проблеми з серцем під час першого допиту.

Сюзанна Мубарак звільнена з під варти в травні після того, як погодилася відмовитися від своїх активів. Щодо її розслідується справа про незаконне збагачення за рахунок держави. Вона теж потрапила до лікарні після того, як у неї були виявлені симптоми серцевого нападу.

Два їхні сини, Гамаль, якого раніше розглядали як майбутнього Президента, і Алаа, також перебувають у в'язниці і також постануть перед судом разом зі своїм батьком.