ua en ru

Єгипет назвав щоденні втрати через блокування Суецького каналу

Єгипет назвав щоденні втрати через блокування Суецького каналу Фото: судно Ever Given приносить збитки Єгипту на 14 млн доларів щодня (vesselfinder.com)

Єгипет щодня втрачає близько 14 млн доларів зборів за проходження Суецького каналу. Канал блокований контейнеровозом Ever Given, який сів на мілину і перегородив шлях.

Про це сказав голова управління Суецьким каналом Осама Рабіа в інтерв'ю каналу eXtra News.

При цьому він повідомив, що конкретний збиток розрахувати важко, оскільки збори залежать від розміру судна і його вантажу.

Рабіа також сказав, що земснарядам вдалося витягти 27 тис. куб. м піску на глибині 18 м, а днопоглиблювальні роботи тривають.

Судно Ever Given довжиною 400 метрів застрягло минулого тижня по діагоналі на південній ділянці Суецького каналу, зупинивши рух суден на одному з найзавантаженіших водних шляхів у світі.

Станом на суботу, 321 судно чекало транзиту через канал, в тому числі десятки контейнеровозів, балкерів і суден для перевезення зрідженого природного газу (ЗПГ).

Тарифи на доставку танкерів для нафтопродуктів майже подвоїлися після того, як судно застрягло, а блокування порушила глобальні ланцюжки поставок, погрожуючи дорогими затримками для компаній, які вже зіштовхнулися з обмеженнями через COVID-19.