ua en ru

Єфремов просить Кабмін посприяти перегляду держбюджету для підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери

Лідер парламентської фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов просить уряд посприяти виконанню парламентом президентського рішення про перегляд держбюджету на 2012 р. для подальшого підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери. Про це Єфремов заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є відповідне доручення Президента переглянути держбюджет і розглянути можливості по даному напрямку. Ми розуміємо, що це складна робота, в умовах коли і світова криза, і проблеми у нас ... є ... особливо газове питання, але тим не менш (необхідно) прийняти зміни до держбюджету", - сказав Єфремов.

За його словами, окрім працівників бюджетної сфери, фінансування має бути збільшено і для пенсіонерів, оскільки "вийшло так, що ми мінімальні пенсії підняли, а тепер ті люди, які отримували середні пенсії, вони залишилися на рівні мінімальних".

За словами лідера фракції, ці зміни мають торкнутися і фінансування деяких регіонів. Єфремов вважає, що сума, передбачена в бюджеті на ці цілі (понад 1 млрд грн), недостатня, і тому необхідно прискорити бюджетний перерозподіл. Також Єфремов попросив уряд прискорити роботу з матеріалами і передати в парламент для подальшого затвердження на законодавчому рівні, а питання перерозподілу бюджетних коштів для вирішення проблем, пов'язаних з ремонтом об'єктів ЖКГ.

Також уряд повинен внести свої пропозиції щодо вирішення проблем комунального господарства - "перерозподіл коштів, які вже є в державному бюджеті і плюс можливість виділення нових коштів на вирішення тих проблем, які є".

Єфремов уточнив, що, перш за все, ці кошти повинні бути пов'язані з вирішенням проблем житлового фонду, з ремонтом внутрішньо квартальних дорожніх покриттів і для ліквідації інших гострих питань. "У різних регіонах вони різні, але в основному це ремонт ліфтів, ремонт підвалів тощо. Якщо ми отримаємо найближчим часом від Кабінету міністрів ... зміни до бюджету , то ми до кінця поточного кварталу могли б дані зміни ввести з квітня-місяця", - сказав парламентарій.

Нагадаємо, що в січні 2012 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що посадові оклади працівників бюджетної сфери виростуть в 2012 р. на 19%.