ua en ru

Єфремов закликає ВР на пленарному тижні розглянути в другому читанні законопроект про обмеження соцгарантій для 16 категорій населення

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов просить парламент включити до порядку денного низку законопроектів внесених президентом, серед яких законопроект № 9127 про гарантії держави щодо виконання судових рішень , що потребує прийняття у другому читанні. Про це Єфремов заявив на засіданні погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Володимире Михайловичу, є прохання додатково вишукати можливість і включити до порядку денного цього тижня законопроекти від Президента. Це законопроект № 8597 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності (перше читання), № 8531 про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (перше читання), № 8679 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб (перше читання). На друге читання законопроект № 9127 про гарантії держави щодо виконання судових рішень, № 6434 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, № 8304 про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою недопущення збільшення державного боргу України, № 8450 про внесення змін до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності "щодо порядку видачі копії ліцензії, № 8463 про внесення змін до Закону України" Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності "щодо розширення мережі дозвільних центрів, № 8474 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку", - сказав Єфремов.
Крім того, Єфремов висловив сподівання, що Литвин врахує прохання Партії регіонів, не дивлячись на інцидент, який стався наприкінці минулого пленарного тижня, коли через відсутність на засіданні парламенту під час "години уряду" Сергія Тігіпка і Миколи Азарова, Литвин погрози, що весь наступний пленарний тиждень законопроекти від Кабміну розглядатися не будуть
"Це законопроекти, які дуже важливі для суспільства", - сказав Єфремов аргументуючи необхідність розгляду цих законопроектів.
Нагадаємо, Кабмін 30 вересня 2011 підписав меморандуми і створив постійно діючі консультаційні поради з афганцями і чорнобильцями.
Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв, що якщо представники воїнів-афганців та чорнобильців та Кабінет міністрів не налагодять діалог щодо законопроекту № 9127 про скасування пільг для 16 категорій громадян, то Верховна Рада може прийняти рішення схвалити першу частину цього законопроекту, який стосується гарантії виконання судових рішень, а другу частину, де йдеться про право Кабінету міністрів регулювати витрати соціальних законів, не розглядати.
20 вересня, біля будівлі ВР відбулося зіткнення між афганцями, чорнобильцями та працівниками спецпідрозділу "Беркут". Учасники акцій протесту розбили скляні вставки в дверях на вході до парламенту.