ua en ru

Єфремов запропонував включити до порядку денного наступної сесії законопроекти про структуру нового уряду і держзакупівлі

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував включити до порядку денного наступної сесії законопроекти про структуру нового уряду і держзакупівлі. Про це він заявив у ході засідання погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як нам бачиться, ми повинні закласти інструменти нашої подальшої роботи в лютому. Тому погоджуюся в цілому з пропозиціями, які включені до порядку денного на найближчий четвер і п'ятницю. Хотілося б внести таку пропозицію, щоб згідно 116 статті регламенту на цій сесії включити законопроекти, які ми б хотіли, щоб були розглянуті вже в лютому місяці, до порядку денного. Там маленька нестиковка виходить, що ми потім повинні будемо перевключати на наступній сесії ці законопроекти, але ми тим самим пройдемо 14-денний термін подачі пропозицій по даних проектах", - сказав Єфремов.

Виходячи з цього, за його словами, регіонали пропонують включити додатково до порядку денного наступної сесії законопроекти: 0937 ("Про основні засоби державного нагляду у сфері господарської діяльності щодо обмеження втручання в діяльність суб'єктів господарювання"), 0974 (щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які ввозяться на територію України в рамках проектів за рахунок міжнародної технічної допомоги), 0994 (внесення змін до закону про папери і фондовий ринок щодо емісії облігацій міжнародних фінансових організацій), 0884 (внесення змін до закону про державні закупівлі), 0917 (внесення змін до закону про добровільну сплату єдиного внеску), 0883 (внесення змін до законів щодо банкрутства), 0912 (внесення змін до закону про інформування про вміст ГМО в продуктах), 1117 (внесення змін до закону про призначення пенсії).

"Всі ці законопроекти пройшли розгляд в попередньому скликанні Ради в першому читанні, вони вимагають розгляду в комітетах до другого читання, і, включаючи їх до порядку денного, ми тим самим відкриваємо можливість почати 14-денний термін для внесення пропозицій за даними законпроектам", - відзначив Єфремов.

Крім того, у зв'язку зі зміною структури Кабміну, він запропонував включити до порядку денного законопроект 1207, який, за його словами, дозволить законодавчо затвердити структуру нового уряду.

Читайте також: У Раді зареєстровані і направлені на розгляд профільних комітетів 333 законопроекти, - Рибак