ua en ru

У Раді зареєстровані і направлені на розгляд профільних комітетів 333 законопроекти, - Рибак

На сьогоднішній день у Верховній Раді зареєстровані і направлені на розгляд в профільні комітети 333 законопроекти. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив спікер Ради Володимир Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"За станом на сьогодні, у Верховній Раді України зареєстровані і направлені вже у відповідні комітети 333 проекти закону і 56 проектів постанов", - сказав Рибак.

Він також повідомив, що при цьому в період з 8 по 11 січня було заплановано розглянути тільки 21 питання.

Відповідно до проекту порядку денного, передбачається, що 10-11 січня парламент розгляне 21 питання порядку денного. Він додав, що нинішній проект порядку денного є достатньо орієнтовним, і по ньому 16 питань депутати розглянуть завтра, а 5 - післязавтра. "Все, що комітети планують розглянути до 9 січня, тобто сьогодні, передбачено на завтрашнє засідання. Те, що в комітетах планує розглянути 10 січня, можливо розглянути в п'ятницю, 11 січня", - відзначив спікер.

"Крім того, ми повинні визначитися з проведенням години питань до уряду. Але я думаю, що уряд тільки сформований, і оскільки за регламентом ми у вівторок і середу, якщо необхідно, повинні сформувати питання, то такій можливості я на сьогоднішній день ще не бачу. Але я думаю, ми послухаємо, яке буде думка керівників фракцій", - заявив Рибак.

Також він відзначив, що більшість зареєстрованих в парламенті законопроектів не вимагають додаткового включення до порядку денного, оскільки вони стосуються ратифікації договорів або законів, які раніше були повернені до парламенту Президентом після накладення вето.

Читайте також: "Удар" вимагає заслуховувати 11 січня звіт Азарова про результати діяльності уряду в 2012 р