ua en ru

Єдині облігації єврозони незабаром стануть реальністю, - Монті

Єдині облігації єврозони незабаром стануть реальністю, упевнений прем'єр-міністр Італії Маріо Монті, який висловив подібну точку зору в інтерв'ю одному з грецьких видань. За його словами, зона євро рано чи пізно все одно прийде до того, що єдині облігації будуть існувати в тій чи іншій формі. Він обгрунтував свою позицію тим, що подібний розвиток подій неминуче, враховуючи, що валютний блок йде по шляху все більшої інтеграції, передає Reuters.

"У той же час всі повинні розуміти, що введення єдиних облігацій не дає права на бездумне розтрачання національних бюджетних коштів і на вимагання фінансової допомоги у сусідів. Навпаки, єдині облігації єврозони - це спроба побудувати економічний і монетарний союз на більш міцній основі", - вказав італійський політик.

Нагадаємо, ініціатива введення єдиних облігацій єврозони зустрічає протидію Німеччини. ФРН як і раніше виступає проти цієї ідеї, незважаючи на заклики окремих європейських лідерів та економістів до здійснення даної міри. Глава німецького Міністерства фінансів Вольфганг Шойбле категорично заявляє: "Єдиних облігацій єврозони бути не може. Німецька економіка не витримає, якщо буде змушена забезпечувати гарантіями борги всіх держав єврозони".