ua en ru

Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" відправили на ремонт

Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" відправили на ремонт Фото: "Капітан Білоусов" (uspa.gov.ua)

Ремонт криголаму триватиме до кінця листопада

Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" відправили на плановий класифікаційний ремонт перед початком зимової навігації в Азовському регіоні. Про це повдіомляє РБК-Україна із посиланням на Адміністрацію морських портів України (АМПУ).

За даними Маріупольської філії АМПУ, ремонтні роботи планується закінчити до кінця листопада 2018 року. Криголам "Капітан Білоусов" забезпечує проходження караванів суден по каналу Вугільної гавані і Азовському морю взимку.

"Від цього залежить не тільки ефективність роботи портів, а й розвиток економічного потенціалу Сходу України. Підготовка нашого флоту до забезпечення судноплавства в умовах льодової кампанії йде відповідно до плану", - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

За його словами, під час ремонту на судні планується провести понад 100 ремонтних операцій. Попередня вартість робіт відповідно до договору складе 19,7 млн гривень.

Фото: "Капітан Білоусов" (uspa.gov.ua)

Нагадаємо, за даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, до портів анексованого Росією Криму впродовж вересня 2018 року заходили 16 танкерів і вантажних суден-порушників. 15 суден були під прапором Російської Федерації і ще одне судно - під прапором Республіки Того.