ua en ru

ЄБРР виділить вітропарку "Новоазовський" кредит у розмірі до 33,3 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть ТОВ "Вітровий парк "Новоазовський" (Донецька область) кредит у розмірі до 33,3 млн євро на.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть ТОВ "Вітровий парк "Новоазовський" (Донецька область) кредит у розмірі до 33,3 млн євро на. Про це повідомляє прес-служба банку.

Крім того, проект отримає паралельний кредит у розмірі до 15,5 млн євро від Фонду чистих технологій (ФЧТ).

З допомогою коштів, наданих в рамках проекту, буде експлуатуватися вітровий парк потужністю 57,5 МВт, який працює на 23-х турбінах Fürhlander. Ці турбіни генерують близько 175 ГВт-год електроенергії щорічно і дозволяють скоротити викиди вуглекислого газу приблизно на 140 тис. тонн.

При цьому в ході реалізації проекту для "Новоазовського", створеного виключно для виробництва електрики, не потрібно надання зовнішніх гарантій погашення кредиту.

Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики України в березні вирішила видати ТОВ "Вітровий парк "Новоазовський" (Донецька область) ліцензію на виробництво електроенергії на 20 років. Вітропарк був відкритий в липні 2011 р.