ua en ru

У Донецькій області відкрито вітропарк "Новоазовський"

У Донецькій області відкрито вітропарк "Новоазовський", передає прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич зазначив, що це знакова подія в сфері відновлюваної енергетики. Пашкевич зачитав привітання Першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва з цього приводу: "Уряд підтримує проведення заходів, які мають на меті об'єднання зусиль ділових кіл і держави для реалізації енергоефективних проектів та впровадження технологій, що використовують альтернативні джерела енергії", - йдеться у привітанні.
Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики України у березні вирішила видати ТОВ "Вітровий парк "Новоазовський" (Донецька область) ліцензію на виробництво електроенергії на 20 років
У с. Безіменному реалізується інвестиційний проект з будівництва 43 вітроенергетичних установок потужністю 2,5 МВт кожна. Термін реалізації проекту 2010-2014 рр. Проектна потужність вітрової електростанції - 107,5 МВт. На даний момент завершено будівництво першої і другої черги проекту, змонтовані десять вітроустановок загальною потужністю 25 МВт. Розпочалося будівництво третьою черги у складі 13 вітроенергетичних установок загальною потужністю 32,5 МВт.