ua en ru

ЄБРР виділив на продовольчу безпеку України понад 53 млн євро

ЄБРР виділив на продовольчу безпеку України понад 53 млн євро Фото: ЄБРР надасть понад 53 млн євро на продовольчу безпеку України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив двом українським банкам і одній лізинговій компанії кредити на суму понад 53 млн євро. Гроші призначені для фінансування продовольчої безпеки України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресреліз ЄБРР.

"ЄБРР сприяє посиленню продовольчої безпеки під час війни в Україні шляхом укладення з окремими місцевими банками та лізинговою компанією угод про розподіл ризиків", - йдеться в релізі.

Відзначається, що частина ризиків, яку ЄБРР покриває по операціях з "ПроКредит Банком", "ОТП Банком" (Україна) і компанією "ОТП Лізинг", становить 30 млн з 53,25 млн євро.

У ЄБРР додали, що спеціальний пакет кредитної організації з підтримки продовольчої безпеки в поточному році передбачає надання Україні інвестицій на суму 200 млн євро.

Всього цього року Україні планується виділити 1 млрд євро. Гроші підуть на підтримку торгівлі, енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури та фармацевтичної галузі.