ua en ru

ЄБРР в 2010 р. інвестував у проекти в Азербайджані близько 60 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у грудні 2010 р. підпише кредитні угоди з двома азербайджанськими банками-партнерами на надання фінансування на загальну суму 15 млн дол., повідомив глава бакинського представництва ЄБРР Френсіс Делей. "Всього планується виділити три кредити. При цьому одному банку будуть відкриті дві кредитні лінії на реалізацію різних проектів, а другому банку - один кредит", - сказав Ф.Делей, передає РБК з посиланням на "Тренд".
У 2010 р. ЄБРР вже інвестував в економіку Азербайджану близько 50-60 млн євро на реалізацію 18 проектів, з яких п'ять проектів передбачають підтримку торгівлі. У 2009 р. ЄБРР інвестував у проекти в країні 240 млн дол. В даний час ЄБРР співпрацює з дев'ятьма банками, шістьма мікрофінансовими організаціями і трьома небанківськими кредитними організаціями країни.
"У майбутньому році, в залежності від наявності проектів, банк планує інвестувати 50-100 млн дол. на реалізацію 10-15 проектів. Пріоритетними напрямками для фінансування проектів на 2011 р. визначені фінансова і корпоративна сфери, де особлива увага буде приділена агробізнесу", - сказав глава представництва.
З початку діяльності в країні ЄБРР інвестував в економіку Азербайджану 1,6 млрд дол. на реалізацію 110 проектів. Поточний портфель банку складає 1 млрд дол. 44% інвестицій були направлені в енергетичний сектор Азербайджану, 23% - у корпоративний сектор. У фінансовому секторі було реалізовано 70 проектів.