ua en ru

ЄБРР розкритикував плани України ввести акциз на "зелену" енергію

ЄБРР розкритикував плани України ввести акциз на "зелену" енергію Фото: ЄБРР розкритикував плани Кабміну ввести акциз на "зелену" енергію (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розкритикував плани Кабінету міністрів ввести акцизний податок на "зелену" електроенергію. Це може несприятливо позначитися на розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні.

Про це повідомив заступник директора та керівник сектору інфраструктури ЄБРР в Україні Марк Магалецький.

"Інвестиційний клімат (України, - ред.) постраждав від ряду факторів: ретроспективні зміни "зеленого" тарифу, неплатежі виробникам "зеленої" електроенергії, значний накопичений борг, який досі не виплачений. Більш того, тривають дискусії про подальші несприятливі зміни в нормативному середовищі, таких як введення акцизного податку на ВДЕ", - повідомив топ-менеджер банку в ході 12-го Європейсько-Український енергетичного дня в Києві 10 червня.

Він підкреслив, що дії українського уряду призвели до припинення інвестицій.

"З минулого року ЄБРР не зміг розпочати жодного нового проекту в енергетичному секторі України. Цю тенденцію необхідно терміново змінити, оскільки відновлювані джерела енергії являють собою єдиний новий спосіб для збільшення потужності генерації й єдиний шлях для майбутнього розвитку", - вказав Марк Магалецький.