ua en ru

ЄБРР надасть Україні кредит у розмірі 50 млн євро на розвиток альтернативної енергетики

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Україні кредит у розмірі 50 млн євро на розвиток альтернативної енергетики. Як стало відомо «Дзеркалу тижня», гроші будуть виділені в рамках програми USELS.

На реалізацію програми також 20 млн євро виділить Фонд чистих технологій. Кредити можуть отримати приватні українські компанії.
За словами директора ЄБРР в Україні А.Куусвека, зараз розглядається 6 проектів, зокрема один вартістю 4 млн євро, який передбачає будівництво в Західній Україні 6 малих ГЕС. Програмою USELF передбачене виділення кредитних коштів на один проект від 1 до 15 млн євро. Також одна з вимог ЄБРР до позичальника - переведення бухгалтерського обліку на європейську систему ЕBITDA. Також буде надаватися технічна допомога бажаючим отримати кредитні гроші в оформленні проектів за рахунок Глобального екологічного фонду.

Вона передбачає кредитування фінансування для українських компаній, які інвестують у проекти з поновлюваних джерел енергії. Так, програма передбачає позики у розмірі до 15 млн євро для фінансування виробництва електроенергії з поновлюваних джерел енергії: повітря, води, сонця та біопалива.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку виділив Україні з початку року 460 млн євро кредитних ресурсів. Левова частка інвестицій припала на сектор сільського господарства.