ua en ru

ЄБРР надав "Укрзалізниці" 150 млн євро кредиту

ЄБРР надав "Укрзалізниці" 150 млн євро кредиту Фото: підписання угоди про виділення кредиту (facebook.com/volodymyr.omelyan)

Зокрема для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на Півдні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав "Укрзалізниці" кредит в обсязі 150 млн євро під державні гарантії. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у своєму Facebook.

"Щойно підписано гарантійну угоду про виділення ЄБРР кредиту в обсязі 150 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка", - йдеться в повідомленні в соцмережі.

За словами міністра, це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку миколаївських портів; підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20-25% і, відповідно, скоротити термін доставки вантажів, а також суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані з поліпшенням організації руху поїздів.

Омелян також наголосив, що реалізація цього проекту дозволить створити більше 300 нових робочих місць.

Встигли! Поки хтось замріяно готується до новорічного свята, купує феєрверки чи розмірковує над ідеальними пропорціями ...

Опубліковано Volodymyr Omelyan 30 грудня 2017 р.

"За нашими підрахунками, завдяки електрифікації витрати УЗ на транспортування зменшуються у сім разів, порівняно з дизельною тягою", - додав глава МІУ.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що фінансовий план ПАТ "Укрзалізниця" має включати план модернізації залізниці.