ua en ru

ЄБРР надав 25 млн дол. оптовому фармдістрібьютору "Альба Україна"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав фінансування на суму 25 млн дол. оптовому фармацевтичному дистриб'ютору «Альба Україна», в рамках інвестиції, яка допоможе компанії удосконалити своє управління запасами і логістику, і яка також запровадить більш надійну і стійку структуру фінансування в якості платформи для майбутнього зростання, повідомляє прес-служба ЄБРР.

Пакет фінансування, який включає кредит на суму до 13 млн дол. і інвестицію в акціонерний капітал на суму до 12 млн дол., також буде сприяти розширенню оптових операцій компанії «Альба», допомагаючи наближенню до її мети по досягненню частки ринку в двадцять відсотків до кінця 2016 р.

Компанія також має намір впровадити програму лояльності для клієнтів - новий підхід на оптовому фармацевтичному ринку в Україні. Ця концепція також буде сприяти пізнаваності бренду компанії «Альба».

Андре Куусвек, директор ЄБРР в Україну, сказав: «Це друга інвестиція Банку в акціонерний капітал у фармацевтичному секторі в Україну. Цей сектор, у якому очікується зростання на дванадцять відсотків протягом наступних декількох років, є одним з найбільш динамічних секторів в українській економіці. Ми вважаємо, що дуже важливо підтримувати сильні українські компанії в галузі, такі як «Альба» України».

Проект реалізується в рамках стратегії ЄБРР в Україні, спрямованої на сприяння підвищенню ефективності, конкурентоспроможності та стандартів корпоративного управління серед українських приватних компаній.

Відзначимо, Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україну. За даними на 31 грудня 2010 р., банк узяв на себе зобов'язання щодо надання фінансування на суму понад 6 млрд євро (8,3 млрд дол.) у рамках 264 проектів.
ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні установи, підтримує розвиток ринкової економіки і демократії в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії.