ua en ru

ЄБРР купує 30% акцій "Райффайзен Банку Аваль"

ЄБРР купує 30% акцій "Райффайзен Банку Аваль" Фото: ЄБРР

Частка "Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ" у банку знизиться до рівня близько 67%

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) набуває 30% акцій "Райффайзен Банку Аваль", дочірньої структури "Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ" (РБІ). Відповідну угоду було підписано сьогодні в Києві, повідомляє прес-служба ЄБРР.

У повідомленні наголошується, що ЄБРР і РБІ візьмуть участь у збільшенні капіталу 1-го рівня "Райффайзен Банку Аваль" на 3,15 млрд. гривень (близько 122 млн. євро). Питання про збільшення капіталу буде винесений на затвердження на загальних зборах акціонерів банку, яке відбудеться 3 грудня. Після укладення угоди, ЄБРР стане власником 30% акцій українського банку.

Водночас, частка РБІ в АТ "Райффайзен Банку Аваль" знизиться з 96,2% до 67%, проте точні цифри будуть залежати від того, яку участь у збільшенні капіталу візьмуть міноритарні акціонери (їх нині близько 109 тис.).

Станом на 30 вересня 2015 року коефіцієнт достатності капіталу 1-го рівня "Райффайзен Банку Аваль" складав 6,86% по національним стандартам, що перевищує встановлений НБУ норматив (4,0% по національним стандартам). Після укладення угоди, показник банку зросте до 14,19% по національним стандартам..

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що достатність капіталу по банківській системі виросла до 9,9% у жовтні.