ua en ru

ЄБРР може надати кредит агрохолдингу "Астарта" у розмірі 80 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може надати кредит агрохолдингу Astrata-Kyiv LLC у розмірі 80 млн дол. Про це говориться в повідомленні банку.
"Кошти кредиту будуть використані для зміцнення існуючих кредитів ЄБРР для групи і нададуть додаткове довгострокове фінансування для подальшого розвитку сільського господарства та цукрової інфраструктури, а також розширення земельного банку і будівництва молочно-товарної ферми", - йдеться в заяві.
ЄБРР очікує, що кредит буде сприяти зусиллям "Астарти" для подальшого розвитку своєї сільськогосподарської інфраструктури та виробництва цукру, що дозволить збільшити виробництво сільськогосподарської продукції. Кредит також повинен забезпечити бізнес компанії диверсифікацією та вертикальною інтеграцією процесів шляхом розширення молочного бізнесу, створюючи можливість для більш ефективного управління кредитним портфелем. Крім того, проект сприятиме впровадженню кращих стандартів у сільськогосподарському виробництві і приведе до економії енергії.
Раніше Astarta вже отримувала кредити від ЄБРР у 20 млн дол. і 10 млн євро.
"Астарта-Київ" - вертикально-інтегрований агропромисловий холдингом, який об'єднує п'ять регіональних підрозділів, розташованих у Полтавській, Вінницькій і Хмельницькій обл. До складу цих підрозділів входять шість цукрових заводів. Основними напрямками діяльності агропромхолдингу є виробництво високоякісного цукру і супутньої продукції (меляси і сухого гранульованого жому), зернових і олійних культур, а також м'яса і молока. За результатами виробничого сезону 2009 р., агропромхолдинг виробив близько 18% українського бурякового цукру. Станом на кінець лютого 2010 р. загальна площа сільськогосподарських земель в довгостроковій оренді склала близько 180 тис. га.