ua en ru

Капітал "Мегабанку" буде збільшено на 43 млн грн

Європейський банк реконструкції та розвитку "KfW Entwicklungsbank" та IFC збільшують вкладення в акціонерний капітал ПАТ "Мегабанк" на 43 млн грн, при цьому зберігаючи загальну колективну частку в банку на рівні 36%. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомила прес-служба компанії.

Раніше KfW надав ПАТ МЕгабанк $4,75 млн субординованого боргу. ЄБРР в грудні 2014 р. збільшив ліміт Програми сприяння торгівлі для цього банку на $4 млн.

Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 липня 2009 р. банк взяв на себе зобов'язання на суму 4,3 млрд євро в 179 проектах. Мета ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні установи, полягає в сприянні переходу від центрального планування до ринкової економіки в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії. KfW був заснований в 1948 р. як установа публічного права з головним офісом у Франкфурті-на-Майні. Капітал KfW складається з частини Федеративної Республіки Німеччина (80%) і частини федеральних земель (20%). KfW належить до найбільших банків Європи. ВАТ "Мегабанк", засноване в 1990 р., є великим за розміром універсальним комерційним банком. Регіональна мережа банку налічує 162 підрозділу у 18 областях України.