ua en ru

ЄБРР і МФК готові взяти участь у проектах з водопостачання курортних регіонів Криму

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація в Україні (МФК) висловили готовність взяти участь в реалізації в Криму інвестиційних проектів, що стосуються водопостачання курортних регіонів півострова. Про це заявив голови Ради міністрів Криму Анатолій Могильов в рамках зустрічі з представниками МФК в Україні та ЄБРР 31 липня, прес-служба Ради міністрів АР Крим.

"Сьогодні Крим - один з найстабільніших регіонів в Україні з великим інвестиційним потенціалом. Це підтверджують високі рейтинги. Ми розуміємо, що економічний розвиток вимагає фінансових вливань. Це стосується практично всіх сфер, у тому числі ЖКГ, переробної промисловості, розвитку систем зрошення. Тому кримська влада гарантує інвесторам максимальне сприяння. Ми даємо "зелену вулицю" інвесторам, які готові працювати на відродження Криму", - підкреслив прем'єр.

Могильов повідомив, що Крим готовий запропонувати фінансовим структурам масштабні та локальні проекти модернізації систем водопостачання та водовідведення, розвитку агропромислового комплексу та транспортної інфраструктури.

Він зазначив, що модернізації вимагає не тільки інфраструктура Ялти, а й водопровідне господарство практично всіх приморських регіонів, у тому числі Євпаторії, Алушти, Феодосії.

"Знос мереж високий і це відбивається на тарифах. Модернізація дасть величезну соціальну віддачу. Це вкрай важливо для Криму. Більше того, така реконструкція важлива для нашої екології", - розповів Могильов.

При цьому керівник діяльності МФК в Україні Олена Волошина заявила, що МФК в Україні готова співпрацювати з Кримом. "Нас цікавить модернізація мереж водопостачання та водовідведення, а також співпраця у сфері сільського господарства і, зокрема, відновлення зрошувальних мереж Криму", - уточнила вона.