ua en ru

ЄБРР готовий фінансувати українських зернотрейдерів, - директор департаменту агробізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий фінансувати українських зернотрейдерів. Про це заявив директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь, передає кореспондент РБК-Україна.
Ж.Меттеталь наголосив, що банк готовий піти на такий крок для того, щоб українські зернотрейдери у свою чергу мали змогу фінансувати українських сільськогосподарських виробників.
"Також ми працюємо над удосконаленням законодавчої системи для того, щоб спростити потік коштів у сільськогосподарський сектор як на стадії до посівів, так і після збору вражаю. Для цього ми організуємо поїздку представників держави (України) до Бразилії для того, щоб подивитися, як проходить там фінансування до проведення посівної компанії", - заявив він.
У свою чергу президент Української зернової асоціації Володимир Клименко наголосив, що зернотрейдери не будуть кредитувати виробників сільськогосподарської продукції без відміни квот на експорт кукурудзи та зернових.
"Відкриваємо експорт кукурудзи - кредитуємо. Скасовуємо квоти на зерно - кредитуємо, але якщо ситуація буде тривати, як зараз - то ні", - заявив він.