ua en ru

ЄАБР та ООН будуть здійснювати спільні програми в Центральній Азії

Євразійський банк розвитку (ЄАБР) та Програма розвитку ООН (ПРООН) підписали меморандум про взаєморозуміння, говориться в повідомленні банку, передає РБК.
Згідно з документом, сторони будуть здійснювати спільні програми та проекти в галузі використання поновлюваних джерел енергії в сільських районах Центральної Азії.
При цьому пріоритетним напрямком співпраці стануть розвиток малої гідроенергетики, вивчення проблем спільного управління гідроенергетичними ресурсами транскордонних річок Центральної Азії, а також підтримка міждержавного співробітництва Росії і Казахстану щодо забезпечення екологічної рівноваги в басейні річки Урал.
Програма розвитку ООН (ПРООН) - міждержавна організація системи ООН з надання допомоги країнам-учасницям в галузі розвитку. ПРООН надає допомогу урядам у проведенні досліджень і досліджень природних ресурсів, у створенні навчальних закладів, у розвитку енергетичних ресурсів, надає консультаційні та експертні послуги, навчає фахівців, поставляє устаткування. Допомога ПРООН безоплатна. Фінансові кошти ПРООН утворюються з добровільних внесків учасників організації, якими можуть бути країни-члени чи спостерігачі ООН, і інших міжнародних організацій.
Євразійський банк розвитку (ЄАБР) є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном в січні 2006 р. з метою сприяння розвитку ринкової економіки держав-учасників, їх стійкому економічному зростанню і розширенню взаємних торговельно-економічних зв'язків. Державами - учасниками банку є Росія, Казахстан, Вірменія, Таджикистан і Білорусія.