ua en ru

E.On у січні-вересні 2010 р. збільшив показник EBIT на 9% - до 8 млрд євро

Скоригований показник EBIT (прибуток до сплати податків і відсотків за позиками) німецького енергетичного гіганта E.On AG в січні-вересні 2010 р. виріс на 9% і склав 8 млрд євро в порівнянні з 7,3 млрд євро роком раніше. Про це йдеться в опублікованому сьогодні прес-релізі E.On.
Зазначені показники являють собою прибуток EBIT, скоригований на особливі статті, не пов'язані з основною діяльністю компанії. Скориговані показники прибутку служать орієнтиром при визначенні дивідендних виплат E.On.
Концерн підтвердив свій прогноз на 2010 р., згідно з яким скоригована EBIT виросте на 0-3% за підсумками року. Повний фінансовий звіт компанії за 9 місяців 2010 р. буде представлений 11 листопада ц.р.
Разом з тим E.On заздалегідь попередив інвесторів про те, що облік в результатах за III квартал 2010 р. "паперовий" збиток на загальну суму 2,6 млрд євро за операціями в Італії, Іспанії та Франції. Як пояснив концерн, "розвиток цін на електроенергію і сировинні товари на цих ринках веде в деяких випадках до істотно більш низької маржі та завантаженні потужностей". У результаті очікуваний внесок у EBIT групи від операцій на ринках Італії, Іспанії та Франції знижується в середньостроковій і довгостроковій перспективі. E.On вважає за необхідне зафіксувати витрати у розмірі 1,1 млрд і 1,5 млрд євро у зв'язку зі знеціненням гудвілу та іншими негативними переоцінками за активами в цих трьох європейських країнах, в тому числі, по бізнесам, набутим у 2007-2008 рр.. у італійської Enel і Acciona іспанських і Endesa.
Дані списання зменшать чистий прибуток групи E.On, проте не вплинуть на скориговані показники EBIT і чистого прибутку, а отже, не загрожують зменшенням дивідендів, вказує концерн.
Німецька компанія E.On AG є найбільшим в Європі приватним електроенергетичним і газовим концерном.