ua en ru

По е-декларуванню розслідується вже 25 справ, - Ситник

По е-декларуванню розслідується вже 25 справ, - Ситник Фото: Артем Ситник

Багато з розслідувань стосуються народних депутатів

На даний момент відкрито 25 проваджень стосовно суб'єктів, які зобов'язані були подавати електронні декларації на першому етапі. Про це директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив в інтерв'ю "Голосу України".

"Вже є двадцять п'ять проваджень щодо тих суб'єктів, які зобов'язані подавати е-декларації на першому етапі. Багато з них стосуються народних депутатів. Постійно надходять нові матеріали, за якими реєструються виробництва", - заявив Ситник.

Також, за словами Ситника, поки у НАБУ фактично немає доступу до е-декларацій, на даний момент, разом з Національним агентством запобігання корупції вирішуються технічні питання.

"Доступ до електронної декларації ми ще фактично не отримали, зараз працює спільна з НАЗК робоча група, вирішуються технічні питання. Якщо так і далі піде, то, думаю, до кінця другої хвилі декларування точно будемо мати доступ. Він нам потрібен як можна швидше, тому що зараз перевіряємо електронної декларації фактично вручну, як і журналісти, але є трохи більше ресурсів для перевірки", - сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявляв, що для підготовки до порядку проведення перевірки е-декларацій потрібно створити робочу групу.