ua en ru

Джонсон представив свій план по Brexit

Джонсон представив свій план по Brexit Фото: Борис Джонсон (flickr.com/nato)

Джонсон запропонував Терезі Мей підписати з ЄС угоду про вільну торгівлю "Супер Канада"

Колишній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон запропонував прем'єру Терезі Мей підписати з Європейським союзом угоду про вільну торгівлю "Супер Канада". Про це йдеться у колонці Джонсона для The Telegraph.

Повідомляється, що в матеріалі під назвою "Мій план для кращого Brexit" Джонсон пропонує провести вихід Британії з Європейського союзу шляхом угоди, подібної комплексій економічній та торговій угоді між країнами, яка буде підписана в 2020 році.

"Наступні тижні є вирішальними. Якщо ми продовжимо поточний курс, то, боюся, зрадимо тривалий прогрес", - написав Джонсон.

Нагадаємо, раніше міністри Терези Мей відкинули план затримання у "чорного ходу" в ЄС. Зокрема, лідери протиборчих угрупувань по стратегії виходу Великобританії з Європейського союзу в уряді Терези Мей виступили зі спільною декларацією. Міністри заявили, що вихід з ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим по часу.

Пізніше Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Мей вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозицій по Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.