ua en ru

Джонсон про плани Путіна: хоче зробити з усією Україною те, що з Кримом

Джонсон про плани Путіна: хоче зробити з усією Україною те, що з Кримом Фото: британський прем'єр Борис Джонсон (Getty Images)

Російський президент Володимир Путін планує напад на нові території України. Він хоче захопити всю країну, як це зробив із Кримом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона під час саміту Кримської платформи.

"Путін, ми бачимо, планує напад на нові частини України. Він хоче всю Україну. Хоче зробити з нею те саме, що вже зробив із Кримом. Він готує анексію. Готує більше фальшивих референдумів. Тому нам усім важливо бути разом і ми не можемо дозволити, щоб силою зброї змінювалися кордони", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія продовжує готуватися до псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Українська влада закликає Захід у відповідь збільшити постачання зброї нашій країні.

За деякими даними, у російського президента Володимира Путіна поспішають провести "референдуми" до середини вересня.

Додамо, президент Володимир Зеленський попередив Росію, що "референдуми" на окупованих територіях закриють шлях до переговорів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.