ua en ru

Джемілєв: Туреччина та Україна можуть створити вільну економічну зону

Джемілєв: Туреччина та Україна можуть створити вільну економічну зону Фото: Мустафа Джемілєв

Лідер кримських татар провів зустріч з президентом Туреччини

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом повідомив, що Туреччина та Україна можуть створити вільну економічну зону (ВЕЗ). Про це повідомляють "Крим. Реалії".

"Туреччина рішуче налаштована на поглиблення економічного співробітництва з Україною та позитивно сприймає ідею угоди між країнами про вільну економічну зону", - заявив народний депутат України, уповноважений президента у справах кримських татар Мустафа Джемілєв.

Джемілєв також анонсував проведення українсько-турецького бізнес-форуму.

"Обговорювали, головним чином, можливість підписання угоди про вільну економічну зону між Україною і Туреччиною. Найближчим часом, напевно, в січні - на початку лютого прем'єр-міністр Туреччини приїде в Україну, потім десь на початку березня, напевно, Порошенко приїде в Анкару. Одним словом, будемо розвивати наші відносини", - додав Джемілєв.

Зазначимо, у середу, 17 грудня відбулася зустріч президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і Мустафи Джемілєва.

Нагадаємо, на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом планується створення військового підрозділу, який буде входити до складу Збройних сил України.