ua en ru

Джемілєв: у Криму за роки окупації зафіксовано 49 викрадень людей

Джемілєв: у Криму за роки окупації зафіксовано 49 викрадень людей Фото: Мустафа Джемілєв (rada.gov.ua)

Шістнадцять людей ще вважаються зниклими безвісти

У Криму за роки його окупації Росією зафіксовано 49 випадків викрадень людей, ще 16 вважаються зниклими безвісти. Про це сказав уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у Європарламенті, передає "Укрінформ".

Під час слухань у Європейському парламенті "Чотири роки окупації. Шляхи підтримки Криму та кримських татар" у своєму виступі Джемілєв ткаож повідомив, що ще 6 трупів було знайдено з ознаками катувань.

"Одним із найбільш гнітючих злочинів окупаційного режиму, що власне, його й відрізняє від злочинів радянського режиму, є викрадання й убивства людей. На сьогодні нами зафіксовано 49 таких випадків, за результатами яких було знайдено шість трупів з ознаками катувань. Шістнадцять людей ще вважаються зниклими безвісти. За усіма ознаками, їх також вже немає у живих", - сказав Джемілєв.

Депутат від Німеччини Ребекка Гармс заявила, що Європарламент зробить політичні висновки за результатами заслуховування доповіді про ситуацію та порушення прав людини у Криму.

"Ми закликаємо міжнародні інституції, зокрема Євросоюз, діяти так само активно, як ми", - наголосила Гармс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Криму за 2017 рік зафіксували 286 випадків затримання активістів, з них 248 випадків припадають на кримських татар.