ua en ru

Джемілєв: у кримських татар в Криму вже провели 160 обшуків

Джемілєв: у кримських татар в Криму вже провели 160 обшуків Фото: Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв

Він уточнив, що на території Криму розміщені 80 тис. військових РФ

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв заявляє, що в аннексированном Росією Криму провели близько 160 обшуків у кримських татар. Про це повідомила прес-служба Уповноваженого на його офіційній сторінці в Facebook.

"Яскравим прикладом служать обшуки, проведені в будинках, мечетях, навчальних закладах кримських татар, і манера їх проведення. Вже пройшло близько 160 обшуків. Створюється враження, що народ хочуть спровокувати на щось", - отмчено в повідомленні.

Джемілєв зазначив, що він закликає утримуватися від будь-яких силових протистоянь, так як не бачить військового вирішення конфлікту і проти таких методів.

Крім того, він уточнив, що на території півострова вже розміщено 80 тис. військовослужбовців російської армії, відновлюється ядерне сховище, з'явилися вантажівки зі значками, що попереджають про ядерну небезпеку.

Джемільов не виключає, що в Криму вже завезено ядерну зброю.

Нагадаємо, що Меджліс заблокує кордон з Кримом.