ua en ru

Димінському повідомили про підозру

Димінському повідомили про підозру Фото: Петро Димінський (fckarpaty.lviv.ua)

Димінський переховується від правоохоронців

Львівському бізнесмену Петру Димінському повідомили про підозру у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) у Львівській область. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України у Facebook.

"Процесуальним керівником Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), відомому бізнесмену, який 18 серпня 2017 року, керуючи автомобілем Mercedes-Benz, вчинив ДТП, внаслідок якої водій автомобіля Opel-Astra загинула", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, наразі справа відносно громадянина, який нібито керував автомобілем Димінського закрита через "відсутність в його діянні складу кримінального правопорушення".

Також зазначається, що Димінський переховується від правоохоронів. Наразі до суду підготовлено клопотання про надання дозволу на затримання бізнесмена та застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ГЕНПРОКУРАТУРОЮ ПОГОДЖЕНО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПІДОЗРУ ВИНУВАТЦЮ РЕЗОНАНСНОГО ДТП НА ЛЬВІВЩИНІ Процесуальним керівником Деп...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 12 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідмолялося, що правоохоронці встановили безпосередню причетність Димінського до смертельної ДТП у серпні 2017 року.

Зазначимо, ДТП за участю авто Димінського Mercedes S 65 AMG сталася на трасі М10 Львів-Краковець в селі Ямельня, Яворівського району 18 серпня поточного року близько 15:10. За попередніми висновками експертів, автомобіль Димінського врізався в Opel, за кермом якого була 26-річна жителька села Ямельня, вона загинула на місці ДТП.

Увечері того ж дня львівська поліція розповсюдила офіційне повідомлення про ДТП, з якого випливає, що за кермом Mercedes S 65 AMG був 43-річний львів'янин - охоронець Димінського (самому бізнесменові 62 роки).

21 серпня Львівський суд заарештував охоронця Димінського Андрія Борща
за підозрою в причетності до ДТП, він взяв на себе провину. Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в машині Димінського виявлені сліди ДНК тільки однієї людини і вони належать не тому, хто взяв на себе провину.

В кінці серпня Димінський покинув територію України, спочатку він проходив у справі як свідок. Крім того, мати загиблої заявила про повне відшкодування збитків, викликаних ДТП.

На даний момент правоохоронці встановили безпосередню причетність Димінського до ДТП.